Ruokaa, kokkailua, makuja, reseptejä

BANAANIPOSSU

Eilen mietin, mitä laittaisin possunsuikaleista, jotka jääkaappiini olin tullut hankkineeksi. Muistin siinä sitten erään vanhan reseptini, joka siis on tuolla pääkopan uumenissa ollut piilossa muutaman vuoden. En ollut vuosiin tehnyt banaanipossua. Ensimmäisen kerran olen sitä tehnyt joskus n. 20 vuotta sitten, kun sain vinkin joltakin lihafirman konsulentilta. Oman versioni siitä olen kehitellyt ja aika moni sitä on kehunut, kun on maistamaan päässyt.

Ainekset:

porsaan lihasuikaleita n. 500 g (MAUSTAMATTOMANA!!!)
sipulia maun mukaan
1 banaani
smetanaa 1 prk
kermaa 1 prk

Maustamiseen:

currya
soijakastiketta
mustapippuria
paprikajauhetta
(suolaa)

Lisäke:

keitetty riisi
salaattia

Valmistus:

Ruskista lihat ja silputtu sipuli pannulla. Laita mausteista curry jo tässä vaiheessa, jotta sen maku ehtii tulla esiin. Viipaloi banaani ohuina viipaleina pannulle ruskistettujen lihojen päälle. Anna banaanin ”sulaa” hetken lihojen sekaan.Ideana on, että banaani enemmänkin suurustaa kastikkeen kuin toisi siihen paljoa makua. Lusikoi smetana purkista sekaan, sekoita. Sekoita myös kerma joukkoon ja anna kiehua kokoon sopivan aikaa. Mausta oman maun mukaan em. mausteilla. Laita suola viimeisenä, jos tarvitsee enää lisätä (maistamalla selviää).

Tarjoile kastike keitetyn riisin ja salaatin kera. Nehän tietysti valmistit siinä sivussa, kun kastikettakin teit.

Vinkki:

Tämä on vielä paremman makuista seuraavana päivänä lämmitettynä, koska on tietenkin jääkaapissa yön aikana vasta maustunut kunnolla. Kannattaa siis tehdä reilumpi satsi, niin voi syödä kahtena päivänä samaa ruokaa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s