TÄYTETYT PAPRIKAT
On ollut ainakin olevinaan niin kauheasti kiireitä, ettei ole ehtinyt tänne ruoka-aiheesta laittamaan kuvan kuvaa tai tekstinpätkää. Nyt purin kamerasta kuvia, ja seasta löytyi pari ruokakuvaakin, joten koitan nyt tähän muistella, mitä tuli tehtyä… Niin kiire ei kyllä ole ollut, ettenkö olisi ehtinyt joka päivä syödä ja tehdä ruokaakin melkein joka päivä, vain pari kertaa tullut käytyä ulkona syömässä.
Tuossa taasen hieman ennen tilipäivää taisi olla ns. sentinvenytyspäivät menossa, niin piti lähes tyhjästä yrittää nyhjästä jotain syötäväksi kelpaavaa. Tytär oli reissussa, joten ihan itseä vain piti ruokkia. Paprikoita olin ostanut tarjouksesta oikein värilajitelman. Sen lisäksi kaapeistani löytyi jauhelihaa, koskenlaskija voimakasta, mozzarellaraastetta, punasipulia, valkosipulia, timjamiruukku ja rukolaa. Tietysti kaikki perusjutut (mm. mausteet, rasvat jne.) niiden lisäksi. Päätin siispä tehdä täytettyjä paprikoita.
Leikkasin paprikoista hatun pois ja poistin sen mukana siemenet. Hattuosat pilkoin sitten salaatin sekaan. Laitoin paprikat suolattuun veteen kiehumaan toviksi. Sillä aikaa tein täytteen. Paistoin jauhelihaa ja sipulia. Maustoin valkosipulilla, timjamilla, mustapippurilla, suolalla, paprikajauheella ja chilijauheella ja laitoin sekaan myös reilusti koskenlaskijaa. En nyt muista millään, oliko näin, mutta saatoin lisätä sekaan myös yrttimaustettua tomaattimurskaa. Valutin paprikoista vedet pois. Maustoin niitä sisältä vielä hieman suolalla ja pippurilla. Sitten tunginkin täytteet niihin. Pinnalle kivasti juustoraastetta ja eikun uuniin. Siellä annoin olla kunnes näyttivät hyviltä. Salaatiksi tosiaan oli siis niitä tuoreita paprikoita paloiteltuna, sekaan pilkoin myös punasipulia. Lisäksi rukolaa, tottakai. Nami namskis, taas oli hyvää!
Vastaa