Ruokaa, kokkailua, makuja, reseptejä

Lohi

Uunilohta, uunijuureksia ja kylmä kermaviilikastike

Uunilohi: Fileoi kala, mausta suolalla, Kalaneuvoksen kalamausteseosella, paista uunissa 175 asteessa n. 20 min.
Kylmä kermaviilikastike: Sekoita kermaviiliin sinappia, kurkkusalaattia, tilliä ja ripaus suolaa oman maun mukaan (lisää sitruunan mehua ja vähän sokeria jos sopii makunystyröihin). Anna maustua jääkaapissa.
Uunijuurekset: Pilko haluamiasi juureksia, pyörittele kulhossa öljy-mausteseoksessa (käytä esim. suola, yrtit, pippuri, valkosipuli) ja kaada laakeaan uunivuokaan tai pellille, valuttele päälle juoksevaa hunajaa maun mukaan, paista uunissa sopivan kypsiksi.

Jätä kommentti