Ruokaa, kokkailua, makuja, reseptejä

RAPARPERIPIIRAKKA

4 munaa
4 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

raparperia
voita
kanelia
sokeria

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi. Sekoita jauhot (leivinjauhe sekoitettuna vehnäjauhojen sekaan). Minulla ainakin tänään vaikutti siltä, että hieman liikaa tuota jauhoa, joten voi olla, että riittäisi 4 desiäkin… Enkä ole varma miten se resepti alunperin on mennyt, koska tämä tuli ihan tuolta jostain takaraivon sopukoista eli ihan ulkomuistista menin. Leivinjauheen mittasin reilulla kädellä, eli saattoi menna 1,5 tl:kin.

Levitä taikina uunipelle leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle maun mukaan raparperia (jonka olet siis ennen sitä kuorinut ja paloitellut). Minä laitoin oikein reilusti raparperia, kun sitä tuntuu tuolla meidän pihamaalla riittävän ja se on hyvää. Sen pinnalle taas oman maun mukaan kanelia ja sokeria. Lopuksi vedä juustohöylällä voista viipaleita ja peitä niillä koko komeus. Sain kulumaan reilun puoli pakettia voita, joten siitäkin jo pystyin päättelemään, ettei lopputulos voi olla mitään muuta kuin älyttömän hyvää! Paista n. 35 min. 175 asteessa ja valmista on.

Tarjoile vaniljakastikkeen kera. Tänään meillä oli myös tuoreita mansikoita, joten tarjosin niitä myös herkun kanssa, ja sopivat enemmän kuin täydellisesti tähän kokonaisuuteen. Käytin muuten valmista vaniljakastiketta, Valion Eila laktoositon Vanhan ajan vaniljakastike, vispattuna. Oli tosi hyvää, NAM!!!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s