Ruokaa, kokkailua, makuja, reseptejä

VAPAAPÄIVÄ

Tänään on ensimmäinen kolmesta perättäisestä vapaapäivästäni. Yritän ottaa rennosti, ja päästä mahdollisimman vähällä vaivalla siis myös ruuanlaiton suhteen.

Aamu alkoi tutulla kaavalla:

Heräilin vasta puoli kahdeksan maissa. Ensimmäisenä laitoin uunin lämpiämään. Käytin koiran aamupissalla ja kävin siirtämässä auton pois parkkipaikalta, koska oltiin tilattu traktori auraamaan parkkis, joka olikin kieltämättä ihan karmeassa kunnossa kaikkine jääkökkäreineen. Nostelin lusikalla taikinasta sämpylät pellille, ja tuoreet lämpimäiset tulivat uunista jo vartin yli kahdeksan. Tyttärenkin sain houkuteltua ylös sämpylöiden voimalla. Hänellä jo kiire olikin, koska yhdeksän jälkeen lähti jo kisareissulle isovanhempien kanssa.

Lounasaikaan harkitsin jo kauppaan lähtöä ja jonkun herkullisen aterian ainesten hankkimista, kun katsoin jääkaappiin. Sieltähän sitä löytyi jämäruokia ja tietysti vihanneksia ja hedelmiä, joten hylkäsin kauppareissuhaaveet ja päätin tehdä salaatin.

Sinne upposi keitetyt riisit, broilerit, jääsalaattia ja appelsiinia. Piti laittaa punasipulia, mutta viimeinen jäljellä ollut sipulini olikin mennyt huonoksi :(. Maustoin suolalla ja pippurilla ja ripottelin vielä pinnalle chilichutneyta antamaan mukavaa potkua makuun.

Raikasta ja hyvää. Nälkä lähti, mutta ei tullut ähky olo. Salaattia jäi vielä kulhoon jääkaappiin, joten voi olla, että seuraavan kerran kokkaan vasta huomenna.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s